سفارش تبلیغ
صبا ویژن
محبوب ترینِ خلق، راستگوترینشان است . [امام علی علیه السلام]
حضرت زهرا (علیه السلام)
 RSS 
خانه
ایمیل
شناسنامه
مدیریت وبلاگ
کل بازدید : 52498
بازدید امروز : 44
بازدید دیروز : 0
........... درباره خودم ...........
حضرت زهرا (علیه السلام)
مدیر وبلاگ : محراب فیروزی[94]
نویسندگان وبلاگ :
حسن جعفر نیا[2]

انسانی که هر کس با او آشنا شود اول می گوید آدم عجیبی هستی و خوشش می آید بعدا که کم کم می شناسد و رفتار وی برایش عادی می شود دیگر خوشش نمی آید و ...

........... لوگوی خودم ...........
حضرت زهرا (علیه السلام)
........ پیوندهای روزانه........
زیر دیپلم [110]
تشنه لب [162]
امان عصر [153]
یک لینک خوب [134]
[آرشیو(4)]


..... فهرست موضوعی یادداشت ها.....
مطلب آزاد[29] . پرسش[18] . غدیر خم[9] . نگاه تا نگاه[6] . مقالات[4] . اخبار رهبری[4] . حدیث[4] .
............. بایگانی.............
حرف های یک خسته
پاییز 1386
تابستان 1386
بهار 1386

..........حضور و غیاب ..........
یــــاهـو
........... دوستان من ...........
شهید سید محمد شریفی

............. اشتراک.............
  ........... طراح قالب...........


  • آیا این درست است که پیامبر(ص) به تدریج پیامبر شد؟

  • نویسنده : محراب فیروزی:: 86/1/16:: 10:47 عصر

    آیا این درست است که پیامبر(ص) به تدریج پیامبر شد؟

    در جواب این سؤال که «آیا پیامبر (ص) به تدریج پیامبر شد؟» ابتدا حقیقت پیامبرى را تحلیل مى‏کنیم و سپس به بررسى هر یک از ابعاد آن مى‏پردازیم. پیامبرى متشکل از ابعاد عمده و سه‏گانه علم و عصمت و اعجاز است:

    ...

    1- عصمت پیامبران چیزى نیست که گفته شود تکامل‏پذیر است وگرنه باید گفت: عصمت آنان ابتدا کمرنگ‏تر بوده و در انتها قوى‏تر گشته است.

    2- قدرت اعجاز پیامبران نیز نمى‏تواند تکامل‏پذیر باشد وگرنه باید گفت که انبیا ابتدا از معجزات ضعیف‏ترى شروع کردند و به تدریج توانستند معجزات برترى نشان دهند در حالى که واقعیت‏هاى تاریخ خلاف آن را نشان مى‏دهد. معجزات اولیه حضرت موسى (ع) ضعیف‏تر از معجزات آخر آن حضرت نبود. اعجاز حضرت عیسى (ع) در آغاز رسالت با اعجاز آن حضرت در پایان رسالت تفاوتى نداشت.

    پیامبر عظیم‏الشأن اسلام نیز از همان ابتدا قرآنى را تلاوت فرمود که در انتها نیز در همان اوج فصاحت و بلاغت بود. ازاین‏رو در «تحدى» نه کسى توانست همانندى براى آیات مکى بیاورد و نه نظیرى براى آیات مدنى.

    3- درباره علم پیامبران و سایر مهارت‏ها گفتنى است که علوم انبیا دو قسم است: الف) از علوم انبیا مربوط به گرفتن، حفظ و ابلاغ وحى است. در این قسمت نمى‏توان گفت تغییرى حاصل شده است یعنى، نمى‏توان گفت که این سه ابتدا در ارتفاع کمترى بوده و با گذشت زمان اوج بیشترى پیدا کرده است. دلیل عمده این عدم تغییر آن است که پیامبران بر سایر افراد بشر امتیاز داشته و حسابشان از دیگران جدا است وگرنه اعتمادى بر پیامبرى آنان نبوده.

    ب) قسم دیگر، علومى است که ربطى به این سه مورد ندارد. در این بخش باید گفت همان‏گونه که پیامبران نظیر سایر افراد بشر، تکامل جسمانى دارند، تکامل روحانى نیز خواهند داشت و بر میزان علمشان افزوده خواهد شد. در قرآن مجید خطاب به نبى اکرم (ص) آمده است: قُلْ رَبِّ زِدْنِی عِلْماً اى پیامبر بگو پروردگارا بر علم من بیفزا»،(1). یا مى‏بینیم حضرت موسى (ع) به حضرت خضر مى‏گوید: هَلْ أَتَّبِعُکَ عَلى أَنْ تُعَلِّمَنِ مِمَّا عُلِّمْتَ رُشْداً آیا اجازه مى‏فرمایید که من به دنبال شما بیایم تا به من یاد دهید از آنچه فرا گرفته‏اید و در نتیجه من به کمال بیشترى نائل گردم»،(2). با این بیان حقیقت پیامبرى امرى نیست که تکامل‏پذیر باشد و بین جوانى یک پیامبر با پیریش تفاوتى وجود داشته باشد، تا گفته شود پیامبر، پیامبرتر شده است؟

    پى‏نوشت‏

     (1) )طه، آیه 114)

     (2) )کهف، آیه 66)


    نظرات شما ()


  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ